Ekonomi

ABD’den laboratuvarda üretilen tavuk eti satışına onay

ABD Tarım Bakanlığı ilk kez laboratuvarda hayvan hücrelerinden üretilen tavuk etinin satışına onay verdi.

Upside Foods ve Good Meat şirketleri, laboratuvarda yetiştirilen etleri satmak için ABD Tarım Bakanlığı’ndan nihai onay aldıklarını açıkladı.

Good Meat’ten yapılan açıklamada, söz konusu onayın, doğrudan hayvan hücrelerinden üretilen tavuk etinin artık Amerikalı tüketicilere satılabileceği anlamına geldiği belirtildi.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) daha önce söz konusu etin yenmesi güvenli olduğunu kabul ettiği hatırlatılırken, Good Meat’in 2020 ve 2021 yıllarında Singapur’da laboratuvarda üretilen tavuk eti için birçok düzenleyiciden onay aldığı kaydedildi.

Açıklamada, Good Meat tarafından yetiştirilen ilk tavuk etinin ABD’nin başkenti Washington’da bir restoranda şef ve restoran işletmecisi José Andrés tarafından satışa sunulacağı belirtildi.

Upside Foods’tan yapılan açıklamada şirketin ürettiği tavuk etinin, Michelin yıldızlı şef Dominique Crenn’e ait olan San Francisco’daki Bar Crenn’de piyasaya sürüleceği bildirildi.

Böylece ABD, Singapur’dan sonra hücre üretimi et satışına izin veren ikinci ülke oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu