Tekstil atıklarından patchwork tekniği ile hazırlanan eserler Edirne’de sergilendi
Edirne’de tekstil atıklarını kullanarak patchwork sanatında kadınların hazırladığı eserler sergilendi.
Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kırkyama kursuna katılan 12 kadın eski gömlekleri, mendilleri, kıyafetleri ve kumaş kesimlerini patchwork ile birleştirerek yeni eserler ortaya çıkardı.
Kursiyerlerin hazırladığı 40 eserin yer aldığı stant, Devecihan Kültür Merkezi Hayri Çizer Salonu’nda açıldı.
Edirne Milli Eğitim Müdürü Başkan Arpacı açılışta yaptığı konuşmada stant açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, “İnşallah bu açılan sergiler emeğin ve alın terinin karşılığı olarak büyük ses getirecek ve Türkiye’nin gelişmesine vesile olacaktır” dedi. geleneksel sanatlarımızın yayılması.” dedi.
Usta öğretici Gülşen Korkmaz da eserlerin birçoğunun geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak hazırlandığını belirtti.
Kursa katılanların evlerinde eski gömlek, elbise ve çocuk kıyafetlerini kullandıklarına değinen Korkmaz, “Bunlar adeta birer hatıra defteri gibi battaniyeye dönüştü. Her birinin ayrı bir tekniği ve teknik uygulaması var. Hepsinin bir hikayesi var.” dedim.
Kursiyerlerden Servet Korol, atık kumaşları değerlendirerek torunu için eserler hazırladığını, bir yıllık çalışmanın ardından ortaya güzel bir eser çıktığını belirtti.
Açılışın ardından kursiyerler sergi ziyaretçilerine çalışmaları hakkında bilgi verdiler.
Serginin açılışına İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık’ın eşi Dilek Kırbıyık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.
Sergi hafta sonuna kadar ziyaret edilebilecek.